Børn og unge med stresssymptomer

Flere og flere børn og unge udviser symptomer på stress. Det er desværre en udvikling, som vi finder os i. Men sådan behøver det ikke at være. Stress kan forebygges, håndteres og afhjælpes.

Der er grund til at være bekymrede, når vi fortsat ser en stigning af børn og unge med voldsomme symptomer på stress. Forskningen viser, at selv nyfødte kan udvise en forhøjet fysiologisk stressrespons og vil således være særligt sårbare mht. at udvikle forskellige stressrelaterede sygdomme såsom, angst, overvægt, diabetes 2, søvnforstyrrelser, fordøjelsesproblematikker og manglende evne til at koncentrere sig.

Vi kender til faktorer, der kan fremme stresssymptomer hos børn, men accepter, at vores børn i længere perioder befinder sig i livsomstændigheder, de ikke har kompetencer til at håndtere. Det kan betyde, at vi fortsætter med samme uhensigtsmæssige livsførelse samtidig med, at den ”onde stresscirkel” fortsætter.

En intervention eller behandling rettes sandsynligvis alene mod barnet, der bliver en form for symptombærer. Vi forpasser derfor muligheden for at opdage, at nogle børn og unge kæmper med at skabe mening og sammenhæng i den tilværelse, vi opstiller omkring dem i skole og hjem.

Konsulenthuset Bråby udbyder dette samtidskritiske foredrag for forældre, lærere, pædagoger og andre, der kunne være interesseret i at reflektere over de betingelser, vi lader vores børn udvikle sig i. Foredraget vil give dig en forskningsbaseret indsigt i hvordan stress påvirker hjerne og fysiologi samt udvide dine kompetencer til hvorledes du kan være med til at forebygge og stressaflaste børn og unge. Fænomenet ”opgivelsesstress” bliver gennemgået ligesom hensigtsmæssige behandlings-tilgange introduceres.

Foredraget kan variere fra 1 time til tre timer.

​KONTAKT

Vi tilrettelægger og skræddersyr vores foredrag alt efter hvad du/I har brug for.

Vi tilbyder derfor at afholde et uforpligtigende møde gratis hvor vi sammen kan tilrettelægge foredraget.

Kontakt os og hør mere om foredraget eller lav en aftale.


Tlf.: 29 72 88 22
kontakt@konsulenthuset-braaby.dk 

Praktisk info​

Varighed

1-3 timer.

Vi tilrettelægger og skræddersyer gerne vores foredrag alt efter hvad du/I har brug for.

Vi tilbyder derfor at afholde et uforpligtigende møde gratis, hvor vi sammen kan tilrettelægge foredraget.

Sted

Hos jer eller i

Konsulenthuset Bråby

Torvet 19E, 1.sal

4600 Køge

Pris

Priseksempel: To timers foredrag 10.000 kr. plus moms.

Foredragsholdere

Foredraget varetages af psykolog Karin Kehlet og socialpædagog og familieterapeut Johnny Kristensen.

Målgruppe

For forældre, lærere, pædagoger og andre, der kunne være interesseret i at reflektere over de betingelser, vi lader vores børn udvikle sig i.